Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Tips...των άκρων!



Περιποιηθείτε τα νύχια σας με ειδική ενυδατική κρέμα
Απλώστε μια ενυδατική κρέμα ειδική και για τα νύχια, όχι μόνο στα χέρια και στα δάχτυλά σας, αλλά και στα νύχια σας. Βλέπετε το δέρμα γύρω από τη ρίζα των νυχιών σας; Αυτή είναι η περιοχή που χρειάζεται τη βιταμίνη Ε που περιέχεται στις ειδικές αυτές κρέμες. Μπορείτε να βάζετε την κρέμα ενώ είστε στο γραφείο ή πριν πάτε για ύπνο. Ψάχνετε για μια πιο φυσική επιλογή; Δοκιμάστε το ελαιόλαδο!
 

Φορέστε γάντια!
Χρησιμοποιείστε γάντια στο πλύσιμο των πιάτων, στην κηπουρική, στον καθαρισμό της τουαλέτας ή στο πλύσιμο του αυτοκινήτου. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευτούν τα νύχια και το δέρμα σας από την ξηρότητα και τις αλλεργίες. Extra tip: Πριν φορέσετε τα γάντια για να κάνετε τις δουλειές σας, βάλτε ενυδατική στα χέρια σας και φορέστε τα γάντια από πάνω. 


Να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τις παρανυχίδες και τα πετσάκια
Καλό θα ήταν να μην κόβετε μόνες σας τα πετσάκια και τις παρανυχίδες σας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρέσετε εκτός από τα νεκρά κύτταρα και τον υγιή ιστό.  Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια μόλυνση της γύρω περιοχής, φλεγμονή. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο λάδι με βιταμίνες για να ενυδατώνετε τη γύρω περιοχή μέχρι να βρείτε το χρόνο να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.


Σιγουρευτείτε ότι τα νύχια σας είναι ίσια
Τα νύχια σας θα πρέπει να κοπούν ίσια και ομοιόμορφα, διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα το νύχι μεγαλώνοντας να γυρίσει μέσα στο δέρμα. Μακροπρόθεσμα κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.


Κάντε μανικιούρ και πεντικιούρ
Θα ήταν καλό μία φορά το μήνα να προσφέρετε στον εαυτό σας και τα άκρα σας μια ειδική περιποίηση! Το μανικιούρ γίνεται περισσότερο για αισθητικούς λόγους (εφόσον δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα) και το πεντικιούρ για λόγους υγείας (εφόσον γίνεται από άτομο που ειδικεύεται στο πόδι - όχι αισθητικό). Επίσης το μανικιούρ/πεντικιούρ είναι καλό και για την ψυχολογία! Χαλαρώστε στα χέρια των ειδικών!


Προσέχετε τη διατροφή σας
Σπάνε τα νύχια σας; Ακόμα και όταν δεν ταλαιπωρείτε τα χέρια σας, τα νύχια σας επιμένουν να σπάνε και να ξεφλουδίζουν; Έχετε λευκά στίγματα στα νύχια σας;  Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με τη διατροφή σας. Εκτός από τα οστά σας που χρειάζονται βιταμίνες και τα μέταλλα, το ίδιο κάνουν και τα νύχια σας! Ο καλύτερος τρόπος για να τα  αποκτήσετε όμορφα υγιή νύχια βρίσκεται κυρίως στην  υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Οι παρακάτω διατροφικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο υγιή και δυνατά νύχια. Φροντίστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας φαγητό τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α (καρότα, σπανάκι, κολοκύθια, παντζάρια, πράσο, αβγό) σε ψευδάργυρο (όσπρια, ανάλατους ξηρούς καρπούς, θαλασσινά, δημητριακά ολικής αλέσεως) καθώς και σε ασβέστιο και σίδηρο (γάλα, αβγά, κρέας).

(*Θα επιστρέψουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο για το θέμα διατροφή και νύχια. Αν έχετε καμιά απορία στο συγκεκριμένο θέμα απλά ρωτήστε μας!) 

Μη χρησιμοποιείτε μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια
Εδώ αναφερόμαστε στα κλειστά παπούτσια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάνω από ένα ζευγάρι παπούτσια. Τα παπούτσια σας θα πρέπει να αερίζονται και να ψεκάζονται τακτικά με ειδικό σπρέυ κατά των βακτηριδίων.
Καθημερινά, τα πόδια μας ιδρώνουν. Η θερμότητα, ο ιδρώτας και η υγρασία, εκτός του ότι προκαλούν δυσοσμία, δημιουργούν και το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Γεγονός που μπορεί να επηρεάσει και τα νύχια των ποδιών σας. Χρησιμοποιείστε βαμβακερές κάλτσες καθώς το βαμβάκι είναι το καλύτερο υλικό καθώς απορροφά τον ιδρώτα και την υγρασία. Τέλος προτιμήστε τα δερμάτινα παπούτσια!


Coco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου