Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Tips...για τα πόδια σας μόνο!


Αν τα πόδια σας δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα μπορείτε να κάνετε και μόνες σας πεντικιούρ στο σπίτι. Για μαλακά και άψογα ποδαράκια λοιπόν ακολουθήστε τα σωστά βήματα:

- Ξεπλένετε και καθαρίζετε τα πόδια σας από τυχόν σκόνες/ιδρώτα κ.λ.π.. Κάθεστε αναπαυτικά και βυθίζετε τα πέλματά σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, όπου έχετε ήδη προσθέσει ειδικά φαρμακευτικά άλατα που μαλακώνουν τα σκληρά σημεία. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία (το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό προς το ζεστό) και αφήνετε τα πόδια σας μέσα στο νερό για περίπου δέκα λεπτά.  Μην ξεχαστείτε, γιατί θα εξασθενήσει η λεπτή υδρολιπιδική στιβάδα των ποδιών σας.

- Χρησιμοποιώντας ελαφρόπετρα τρίβετε τις φτέρνες και τις σκληρές περιοχές και στα δύο πόδια μέχρι να μαλακώσουν. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πίλινγκ ποδιών για τα σημεία που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Χρησιμοποιείστε μια απαλή πετσέτα για να ακουμπάτε το πόδι που περιποιείστε, την ώρα που το άλλο βρίσκεται μέσα στο νερό. Ξεβγάζετε εναλλάξ τα πόδια μέσα στη λεκάνη και συνεχίζετε όσο χρειαστεί. 

- Κόβετε τα νύχια με το νυχοκόπτη ή ψαλίδι, όχι τόσο βαθιά ώστε να τρυματίσετε το κρέας, αλλά ακριβώς εκεί που τελειώνει το κρέας. Το κόψιμο των νυχιών πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με ακρίβεια, όχι μόνο για λόγους ομορφιάς και ομοιομορφίας στο σχήμα τους, αλλά για να μην αρχίσουν να εισχωρούν οι γωνίες τους στο κρέας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

- Για τους μικρούς κάλους που δεν μπορείτε να απαλλαχτείτε με την ελαφρόπετρα. Αποφύγετε τα αυτοκόλλητα καθώς περιέχουν φάρμακο και "καίνε" τη γύρω περιοχή και όχι τον κάλο. Προτιμήστε να ενυδατώνετε την περιοχή με μια ειδική κρέμα τοπικά. Αν έχετε μεγάλο πρόβλημα καλύτερα επισκεφτείτε κάποιον ειδικό.

- Θυμηθείτε ότι ο νυχοκόπτης και το ψαλίδι είναι αποκλειστικά και μόνο για τα νύχια και όχι για τις παρανυχίδες και τα πετσάκια. Οι αισθητικοί συμβουλεύουν ότι τα δάχτυλα που έχουν έντονα ταλαιπωρηθεί από το απρόσεκτο κόψιμο των παρονυχίδων αποκαθίστανται και επουλώνονται γρήγορα εάν σταματήσετε να τα τραυματίζετε, ακόμα κι αν τον πρώτο καιρό η εικόνα τους θα είναι μάλλον αντιαισθητική. Προτιμήστε να απλώσετε κάποιο ειδικό λάδι για την περιοχή γύρω από το νύχι.

- Στη συνέχεια τελειοποιείστε το σχήμα των νυχιών με μία σκληρή λεπτή λίμα, τετραγωνίζοντάς τα και βελτιώστε την υφή τους τρίβοντάς τα απαλά με μια μαλακή, λαστιχένια και πιο φαρδιά λίμα. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σκούρο βερνίκι, βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας έχουν αρκετή επιφάνεια και δεν είναι πολύ κοντά κομμένα. 
 
- Πριν από το βερνίκι, απλώνετε πάντα μια διάφανη, σκληρυντική, ματ βάση, για να στρώσει τέλεια το βερνίκι και να προστατέψετε τα νύχια σας από το κιτρίνισμα.

- Bάψτε τα με δύο στρώσεις βερνικιού, στο χρώμα της αρεσκείας σας. Αποφεύγετε να βάφετε στον ήλιο, γιατί ενδέχεται να δημιουργηθούν φυσαλίδες.

- Περάστε από πάνω από το βερνίκι το ειδικό γυαλιστικό/προστατευτικό και....τελειώσατε!! 
Φορέστε χρωματιστό πεδιλάκι κι έτοιμη για παραλία!!!

Extra TIPS για τα ποδαράκια σας!

- Η καθημερινή ενυδάτωση των ποδιών μετά το ντους ή το μπάνιο (με κάποια ειδική ενυδατική κρέμα) είναι άκρως αναγκαία.

- Η απολέπιση των ποδιών και η χρήση ελαφρόπετρας θα πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ώστε να απομακρύνεται το σκληρό δέρμα. Επιμείνετε στα «άγρια» σημεία των ποδιών, όπως είναι οι φτέρνες.

- Για να αποκτήσουν τα πέλματά σας βελούδινη υφή, αποκτήστε μία νέα συνήθεια. Πριν πάτε για ύπνο απλώνετε την ειδική κρέμα για σκλυρήνσεις και ραγάδες (όχι βαζελίνη) και φορέστε βαμβακερά σοσόνια. Το πρωί τα πόδια σας θα 'ναι μεταξένια και θα μυρίζουν μανούλα!

-Το μασάζ με ειδικά προϊόντα για τα πόδια, είναι ο ιδανικός τρόπος ξεκούρασης μετά από μία έντονη μέρα. Για να βελτιώσετε το μικροκυκλοφοριακό σύστημα απλώστε το προϊόν με κινήσεις από τα πέλματα προς τα πάνω και απολαύστε!

- Τα νύχια μεγαλώνουν κατά τρία χιλιοστά το μήνα. Είναι λοιπόν απαραίτητο το συχνό λιμάρισμα, τουλάχιστον μια φορά στις δεκαπέντε μέρες.
  
- Μην κόβετε βαθιά τα νύχια σας γιατί έτσι μπορεί να γυρίσουν προς τα μέσα.

- Λιμάρετε τα νύχια σας προς μία κατεύθυνση.

- Λιμάρετε τα νύχια σας τετράγωνα. Έτσι τα βοηθάτε να μεγαλώνουν ομοιόμορφα.

- Το πέρασμα του σκληρυντικού προστατεύει τα νύχια σας από το κιτρίνισμα.

- Προτιμάτε φυσικές αποχρώσεις και όχι σκούρες, γιατί έτσι δεν φαίνονται οι ατέλειες.

- Εάν επιθυμείτε μια πιο ναζιάρικη εμφάνιση χρησιμοποιήστε τα ειδικά αυτοκόλλητα και strass νυχιών.

- Για να αναδειχθεί ακόμη καλύτερα το πεντικιούρ, πρέπει να τοποθετούμε στις γάμπες μας ειδική κρέμα ώστε, να δείχνουν ξεκούραστες και αναζωογονημένες.

Coco

3 σχόλια:

  1. COCO!!!EISAI SUPER!!!POLU KALH ENHMERWSH GIA TA PODARAKIA MAS!!!
    EYXARISTOUMEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. euharistw egw para polu pou me diavazete... hairomai idietera pou enimeroneste swsta gia ta akra sas.. estw kai ta misa na kratisete apo ola osa sas lew tha eimai polu ikanopoiimeni!!!!! epete ka sunaiheia... kai me pio epistimoniki enimerosi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ καλός "οδηγός"!! χαιρετίσματα από Ομάν, ως κι εδώ σε διαβάζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή