Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σαλόνι ομορφιάς: βρες το σωστό!


Γενικά θα έλεγα ότι είμαι ένας άνθρωπος αυθόρμητος.. Πως να στο πω.. Της στιγμής. 

Και κάτσε να σου εξηγήσω που το πάω.. 
Είμαι ας πούμε στην Σωτήρος στο Πειραιά και ψωνίζω με τη φιλενάδα μου.. Κάνει ζέστη, έχουμε εξαντληθεί από το shopping μ' έχει κόψει και λίγο η σαγιονάρα γιατί είναι και αρχές καλοκαιριού (δεν έχει συνηθίσει το πόδι βλέπεις ακόμα) στρίβουμε στη γωνία και τσουπ! να σου ένα μαγαζί που κάνει νύχια! 
"Βρε δε πάμε να κάνουμε κάνα μανικιούρ, καμιά αποτρίχωση, να χαλαρώσουμε κι όλας;" λέω. 
"Και δε πάμε!" λέει. 
Το αποτέλεσμα; 
Βγαίνω από κει μέσα ταλαιπωρημένη, καμμένη από την αποτρίχωση -περπατάω σα συγκαμένη και δεν μπορώ να κάτσω στη καρέκλα για κάνα, δυό μέρες φάση - (δεν ξέρω αν σου 'χει συμβεί αλλά σου εύχομαι να μη σου συμβεί ποτέ!), και δεν μπορώ να ακουμπήσω τα νύχια μου γιατί μου 'χει λιμάρει μέχρι και το κρέας η "μανικιουρίστ"!

Μερικές φορές λοιπόν τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ στραβά.. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να ελέγξεις για να σιγουρευτείς ότι αυτός που ασχολείται μαζί σου είναι εξειδικευμένος και ξέρει τι κάνει! 


Θα πρέπει λοιπόν πάντα να κάνεις τα εξής:

- Βεβαιώσου ότι το μαγαζί έχει άδεια και ότι το προσωπικό του μαγαζιού είναι άρτια εκπαιδευμένο. Τα πιστοποιητικά θα πρέπει να υπάρχουν κάπου αναρτημένα μέσα στο χώρο. Τα βλέπεις; Αν όχι ρώτα που είναι η οδός Αποστόλη, κάνε μεταβολή και φύγε! 

- Δες αν οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται είναι καθαρές

- Αν στο σαλόνι ομορφιάς που βρίσκεσαι χρησιμοποιούνται εργαλεία από χειρουρικό ατσάλι πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση. Αν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο μύκητες και βακτήρια κάνουν τρελό πάρτυ!


- Την ώρα που κάνεις μανικιούρ/πεντικιούρ δεν θα έπρεπε να πονάς. Αν πονάς κάτι δεν πάει καλά.. 

- Τσέκαρε αν ο χώρος γενικά είναι τακτοποιημένος και καθαρός 

- Βεβαιώσου ότι ο άνθρωπος που σ' έχει αναλάβει ακούει ΕΣΕΝΑ και το τι θες ΕΣΥ να κάνεις και δεν σ' έχει για πειραματόζωο κάνοντας αυτό που θέλει αυτός  

 

- Ρίξε μια ματιά στα νύχια του επαγγελματία που θα αναλάβει το μανικιούρ σου και κρίνε: Έχει κάνει καλή δουλειά στον εαυτό του; Ή τα νύχια του είναι γεμάτα πετσάκια και αίματα; Όλο και κάτι θα λέει αυτό.. Δε βρίσκεις;

Madame Σουσού

1 σχόλιο: