Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Φλεγμονή..

Στο κοριτσάκι αυτό (13ων ετών) έχει μπει το νύχι μέσα στο κρέας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φλεγμονή, έπαιρνε αντιβίωση μία εβδομάδα (από το στόμα) που της είχε χορηγηθεί από δερματολόγο, χωρίς αποτέλεσμα.
Συμπέρασμα: για να υποχωρήσει η φλεγμονή θα πρέπει να απομακρυνθεί το κομμάτι που έχει εισχωρήσει στον κρέας και τραυματίζει τον ιστό, και στην συνέχεια να μπορεί το νύχι να μεγαλώνει σωστά και σε ευθεία.

Εικόνα πριν την θεραπεία.







Εικόνα μετά την θεραπεία.




ps: Το χρώμα που υπάρχει στο νύχι, είναι betadine κρέμα.


CoCo
(φωτογραφίες  προσωπικού αρχείου)



3 σχόλια:

  1. Έχω τρομερό πρόβλημα εδώ και 2,5 χρόνια! Το΄μεγάλο νύχι του αριστερού ποδιού μπαίνει συνεχώς μέσα στο κρέας. Ο πόνος αφόρητος, το πρήξιμο μεγάλο και συνεχώς πύον. Την 1η φορά έκανα επέμβαση με αποτέλεσμα να βγει το κομμάτι του νυχιού που είχε μπει στο δέρμα. Έπειτα από ένα εξάμηνο με 8μηνο πάλι τα ίδια...με αποτέλεσμα να μου βγάλουν όλο το νύχι. Να τονίσω πως πριν τις επεμβάσεις μου χορηγούνταν αντιβίωση από το στόμα. Δεν άργησε να έρθει και η 3η φορά στο χειρουργείο όπου το νύχι πάλι είχε εισχωρήσει στο δέρμα. Η κούραση μου και η απογοήτευσή μου σχετικά με το θέμα είναι μεγάλη. 3 χειρουργεία χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Θα παρακαλούσα να μου πείτε που να απευθυνθώ καθώς το νύχι μπαίνει για 4η φορά μέσα στο δέρμα! Να τονίσω ότι συνεχώς έβαζα βαμβάκι από κάτω για να σηκώνεται και betadine! Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το προβλημα λυνετε εαν ξυσετε το νυχι απο πανω ,ολη την επιφανεια . Τοτε το νυχι σταματαει να μεγαλωνει μεσα στο κρεας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστω πολυ νομιζα οτι δεν θα γινοταν ποτε καλα ειχα δοκιμασει τα παντα μεχρι που διαβασα το παραπανω ποστ και την απαντηση της Marianthi Gianni και εγινε επιτελους καλα μετα απο1,5 χρονο ταλαιπωριας.
    βαμβακι απο κατω τροχισμα απο πανω και στο πλαι ναμην ερχεται σε επαφη με το κρεας και ενα μηνα μετα τελος
    ενα μεγαλο ευχαριστω απο μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή