Τα νυχάκια μας κανονικά θα έπρεπε να είναι γερά και ροζουλιά.
Όλες μας έχουμε βιώσει όμως περιόδους όπου τα νύχια μας ξεφλουδίζουν, βγάζουν άσπρα σημαδάκια, είναι αδύνατα..μπλιαχ! Why meee???
Όλα αυτά σημαίνουν ένα: ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΑ!
Όταν εμφανίζονται τέτοια συμπτώματα τότε έχουμε ανεπάρκεια σε βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες. Και ξέρω πόσο μπορεί να θεωρείς βαρετό, για ακόμη μια φορά να πετάγεται -τσουπ!- η διατροφή σου σαν βασικός παράγοντας για όλα. Αλλά δυστυχώς είναι!
Οπότε κοίτα τι πρέπει να τρώμε για να ξεφορτωθούμε τα ελαττωματικά νύχια:
- Μήλα
- Αγγούρια
- Σκόρδα
- Καφέ ρύζι
- Αυγά
- Σταφύλια
- Ξηροί καρποί
- Σολομός
- Κρεμμύδια
- Σικωτάκι
- Τόνο
More Tips:
Άσε τη σακούλα με τα ποπ κορν/τα γαριδάκια/τα πατατάκια! image here
Όποτε νιώθεις ανάγκη για ψιψιψόνια και μασούλημα, φάε στραγαλάκια με σταφίδες ή φουντούκια ή μήλο με μέλι και γιαούρτι (έχεις δοκιμάσει;;; πολύ ωραίος συνδυασμός!!)
Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο και ασβέστιο.
Το ασβέστιο μεγαλώνει, μεγαλώνει γεράαααα νύχια!!
(ασβέστιο έχουν οι σαρδέλες, το σουσάμι, το γάλα, το γιαούρτι, η γραβιέρα, η φέτα)
Η έλλειψη ψευδαργύρου από την άλλη ευθύνεται για τα άσπρα σημαδάκια στα νύχια.
(ψευδάργυρο θα βρεις στις γαρίδες, στο σπανάκι, στα στρείδια, στο κρέας, στο μπρόκολο και στο σουσάμι)
Λιγότερη ζάχαρη και λιγότερο αλκοόλ = Ομορφότερα νύχια
(bonus: το κορμί σου το φιδίσιο!)
Σταμάτα να χρησιμοποιείς τα νύχια σου σαν εργαλεία!
Απαγορεύεται το σπρώξιμο, το τράβηγμα, το επίμονο ξύσιμο...
Δεν τρώμε, ούτε δαγκώνουμε τα νύχια μας. Δοκίμασε κάποιο από τα ειδικά βερνίκια για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου. 'Εχουν πικρή γεύση και θα σε βοηθήσουν να ξεμπερδεύεις με αυτή την κακιά συνήθεια.
Λιγότερα κορεσμένα λίπη
(οι σημαντικότερες πηγές κορεσμένων λιπαρών είναι τα ζωικά λίπη, όπως τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα -γάλα, γιαούρτι, τυρί-, το λίπος του κρέατος, το αυγό, η κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ορισμένες φυτικές τροφές, όπως η καρύδα)
Για να αποφύγεις τα λίπη:
- αφαιρούμε το ορατό λίπος και την πέτσα από το κρέας πριν το μαγειρέψουμε
- αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε λιπαρά ντρέσινκγ πχ μαγιονέζα
- αντίο τσιγάρισμα και τηγάνισμα
- λάδι στο τέλος του μαγειρέματος και όχι στην αρχή
Βεβαιώσου ότι τρως αρκετές πρωτεΐνες
(τα αυγά έχουν πρωτεΐνη. το ξερες; όχι πολλά ε; έρχεται η χοληστερίνη από πίσω! επίσης τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες είναι το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τα όσπρια)
Πρόσθεσε περισσότερες βιταμίνες Α, Β, C, D και Ε στη διατροφή σου
βιταμίνη A: καρότα (υψηλό ποσοστό), ντομάτες, πατάτες, λάχανο, αρακάς, κρέας, ψάρι, αυγά, γάλα, συκώτι, μαρούλι, τυρί, βούτυρο, μουρουνέλαιο, σπανάκι
ομάδα βιταμινών Β:
βιταμίνη Β1: γάλα, αυγά, συκώτι, όσπρια, δημητριακά, μαύρο ψωμί
βιταμίνη Β2: γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, αυγά
βιταμίνη Β6: ψάρια, κρέας πουλερικών, σόγια, δημητριακά, μπιζέλια, ξηροί καρποί, μπανάνες.
βιταμίνη Β12: ψάρια, κρέας, πουλερικά, αυγά, γαλακτοκομικά
βιταμίνη C: κόκκινη/πράσινη πιπεριά, φράουλες, ακτινίδιο, χυμός πορτοκαλιού, λεμόνι, καρπούζι
βιταμίνη D: μπακαλιάρος, γαρίδες, αυγό, γάλα, βούτυρο
βιταμίνη Ε: ηλιόσποροι, αμύγδαλα, καρύδια, ελαιόλαδο, σπανάκιΈχουν και τα νυχάκια ανάγκη από ενυδατική κρέμα!
Madame Σουσού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου